Ik miste bloggen tegen seksisme!

Gelukkig (?) Seksisme is geen eendaagse-A-jaar ding, dus ik denk dat ik veilig een dag te laat blog. De rest van het carnaval – wat er ook is.

Natuurlijk heb ik een uitzonderlijk geluk en een bevoorrecht leven gehad als het gaat om het voelen van de effecten van openlijke seksisme. (Ik denk dat de enige keer dat ik bewust een baan werd ontzegd om vrouwelijk te zijn was toen ik een kortlevende wens had om een ​​altaarserver in de vijfde klas te zijn.) Niemand heeft me ooit op mijn gezicht verteld dat ik niets kon doen echt gewild vanwege mijn geslacht. Dat komt niet omdat seksisme niet bestaat – dat komt omdat ik geluk heb (en behoorlijk ook te stomen om op te halen op subtiele hints).

Maar er is één ding dat me behoudt – meer een peeve, echt. Vooral nu ik zo’n jurk-advocaat ben geworden. Wat is het? Het is wanneer jongens naar me toe komen en zeggen: “Ik vind het leuk als vrouwen jurken dragen.”

Wat?

Kom opnieuw?

Nu denk je misschien dat dit een kibbel is, want, hé, ik vind het leuk als vrouwen jurken dragen. Eigenlijk nee – ik vind het leuk als een vrouw – een specifieke vrouw, één voor een tijdje – naar me toe komt en vertelt me ​​dat ze geniet van het dragen van jurken. Dat is, ik vind het leuk als ik iemand ontmoet die mijn liefde voor het dragen van jurken deelt. Ik vind het leuk dat iemand anders van iets geniet waarvan ik denk dat het aangenaam is, niet dat een heel geslacht overeenkomt met mijn esthetische ideaal.

Je zou ook kunnen zeggen: “Hé, Erin, zijn er geen dingen die jongens dragen die je leuk vindt?” en zeker, zou ik zeggen. Ik hou van Jack Purcells, dus ik weet of ik een man ontmoet die degenen draagt ​​die ik waarschijnlijk zijn smaak zal bewonderen. Ik weet of een man een kickass-messenger tas heeft, we waarschijnlijk een ongelooflijk geeky gadget-meesgesprek kunnen hebben (een die waarschijnlijk veel langer zal duren dan noodzakelijk), en ik geniet ook van het occasionele ironische T-shirt. (Ik heb ook een vreemde attractie aan Adidas Sambas, maar dat is gewoon een overgebleven om in de jaren 80 naar de middelbare school te gaan.) Maar al deze dingen gaan over het maken van een verbinding met een persoon op basis van wederzijdse waardering voor een object.

Maar er is iets over “Ik vind het leuk als vrouwen jurken dragen” dat helemaal IKS. Wie weet, misschien is het de kater van duizenden jaren van patriarchaat, of een herinnering die jurken draagt ​​om een ​​verplichting te zijn, niet een keuze, maar het geeft me gewoon het sluipende verdenking dat misschien, maar misschien is dit misschien wel iemand die misschien niet is Zie vrouwen als 100% behoren tot het menselijk ras. Misschien is het omdat het bijna iets anders is voor de “dragen jurken” deel van de verklaring “I like it wanneer vrouwen dragen”. (Probeer het zelf, de enige die ik voelde, was “ik vind het leuk als vrouwen rennen voor openbaar kantoor,” en zelfs die ene vilt raar.)

Ik ben bijna zeker overdenken, ik weet het. Maar gewoon om veilig te zijn, als je in de verleiding bent om zoiets te zeggen (voor de tien jongens die deze blog lezen) hoe zit het met het substitueren “Ik hou echt van je jurken.” Of “dat is een geweldige jurk!” Maar niet, onder geen enkele omstandigheid “, wens ik mijn [vrouw / vriendin / significante andere / moeder] droeg jurken.” (Die echt griezelig is.)

En dit is zeker niet een druk op ziek die moet worden verholpen voordat vrouwen volledige gelijkheid kunnen bereiken, maar hey, dit is een jurkblog en ik moet op onderwerp blijven!

Deze foto is van het prachtige Plan59. Go bezoek!

Deel dit:
Twitter
Facebook

Soortgelijk:
Zoals het laden …

Verwant

Angst voor de angst voor FailureMay 1 2008
Geheime levens van jurken vol. 8 September 13, 2006
Geheime levens van jurken # 14 MARCH 27, 2008Met 80 Opmerkingen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post