Bepaalde mensen van belang

(afbeelding van de geliefde vrouw)

Google Books (en Project Gutenberg, ook) heeft nu nogal wat romans uit een van mijn favoriete schuldige genoegens, Kathleen Norris. (Niet de Kathleen Norris die een dichter en essayist is, en die nog in leven is, maar de Kathleen Norris die de meest populaire vrouwenschrijver van de jaren 1930 en 1940 (verkoop van 10.000.000 boeken), vredesactivist en vroege vrouw journalist.)

Al haar romans draaien om dezelfde romantische Linchpin: dat huwelijk is heilig (ze was een vrome katholiek). Ik kan snikken bij de percelen die netjes lijken te binden met de handige dood van de grens die de heldine ongelukkig maakt (of, omgekeerd, met het onzelfzuchtige besef van de heldin dat de grenste haar last is om te dragen en dat haar geluk zal komen, Masochistisch, van het koken van diezelfde last-warme diners) maar ik lees ze echt voor haar prachtige beschrijvingen van de kleding en het eten van de California Society vanaf het begin van de vorige eeuw tot de jaren 1940.

Ella dacht dat haar knap, in een vrij gedurfde, wilde manier. Victoria was donker en rooskleurig, met knipperende ogen en [een] levendige, bijna nerveuze manier. Ze droeg een jurk van donkerblauwe doek die wordt getrimd over de hoge kraag en brede manchetten en over de dikke fietstassen van de rok met sint-jakobsschelpen van grijze zijde, en een hoge stro tulband keerde scherp terug van het gezicht met twee driehoeken van rand en massaal met rozen . Deze enigszins uitgebreide jurk werd goed gemonteerd in een smalle taille-lijn; Victoria droeg Tan Kid Handschoenen, en hoge geschulpte laarzen van Tan Kid. Haar voorhoofd, zoals haar moeder, was bedekt met gekruld haar, en armbanden jangled op haar polsen, over haar nek was een lange gouden ketting die het kleine horloge hield dat in haar boezem was. Ze was eenentwintig.

van bepaalde mensen van belang

“Komkommers, olijven, gezouten noten, aalbesjelly ‘, mevrouw Carew werd haar lijst,”‘ Ginger Chutney, Saltines, Bar-le-Duc, CreamCheese ‘, die zijn voor de salade, weet je,’ Diner rolls, Sandwichbread, Fancy Cakes, Maraschino-kersen, esdoornsuiker, ‘Dat is to Gohot op het ijs, ik ga het serveren in meloenen, en’ Candy’-JustPink en Green Wafers, denk ik. Dat komt al voordat het gaat om het actuele diner überhaupt, en het is allemaal zo kieskeurig! ”

Van de Rich Mrs Burgoyne

Norris heeft een manier om te schrijven over dimity ruches en oesterstoofpot en zijden “Chinese” pyjama’s die zo’n verlangen naar u inleveren in die artikelen die het moeilijk is om de eerste stoel niet te boeken op de volgende trein (niet vlak, mind u) naar San Francisco, waar, in haar boeken, al deze dingen zijn in zo’n overaanbod dat het de zeldzame jonge vrouw is die er niet op zijn minst twee heeft, zo niet alle drie, in haar bezit. Als je een beetje tijd hebt (en het leest niet op het scherm te lezen), ga je gang en klik je.

En, in fondsenwervingsnieuws, hebben een paar mensen gevraagd me om een ​​PayPal-knop op te zetten om te doneren; Ik vind het niet erg om dit te doen – zijn er andere mensen die geïnteresseerd zijn? Als de widget hieronder niet voor u werkt, is hier de link rechtstreeks naar de wisselingthepresent-pagina … We zijn maximaal $ 1000! bedankt!

http://www.changingthePresent.org/flash/banners/driveS/horizontal_Banner.swf?env=Production&drive_id=821

Deel dit:
Twitter
Facebook

Soortgelijk:
Zoals het laden …

Verwant

Geweldige jurken van middelmatige literatuur, meta-discussionaugust 8, 2008with 48 opmerkingen
Zevenendertig! 12 augustus 2008
Wat te dragen: een boek voor damesjuul 7, 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post